Передплата 2024 «Добрий господар»

Байден: Росія нападе на Україну "протягом найближчих днів"

Президент США Джо Байден заявив, що за даними американських спецслужб, Росія нападе на Україну протягом найближчих кількох днів

Про це президент США розповів журналісту CNN.

Байден наголосив, що, незважаючи на заяви Москви, відведення російських військ від українських кордонів у США не спостерігають. Навпаки, спостерігається перекидання до кордону нових військ.

«Це дуже високий рівень (загрози російського вторгнення в Україну, - ред.). Дуже високий, бо вони не вивели жодного зі своїх військових. По-перше, Росія стягує більше військових. По-друге, у нас є підстави вважати, що вони беруть участь в операції не під своїм прапором, щоб мати привід для вторгнення. Ми маємо всі ознаки того, що вони готові увійти в Україну, напасти на Україну», — заявив Байден.

Вас може зацікавити: Історична промова президента США Джо Байдена

За словами Байдена, Вашингтон має причини вірити, що Росія проводить зараз операцію зі створення приводу для вторгнення в Україну.

На питання про те, чи вірить він, що напад відбудеться, і якщо так, то коли, Байден сказав: «Так. Наскільки я розумію, це відбудеться у найближчі кілька днів».

Американський президент також зазначив, що не планує дзвонити до президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також: Росія вислала заступника посла США Барта Гормана

Схожі новини