Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський оглянув кораблі, серед яких і катер виробництва "Кузня на Рибальському": завод "тероризує" ДБР

  • 17.02.2022, 18:45
  • 1 207

Кораблі несуть чергування в акваторії Азовського моря

Зеленський оглянув кораблі, серед яких і катер виробництва "Кузня на Рибальському": завод "тероризує" ДБР
Зеленський оглянув кораблі, серед яких і катер виробництва "Кузня на Рибальському": завод "тероризує" ДБР

Під час робочої поїздки у Маріуполь, президент України Володимир Зеленський оглянув кораблі прикордонників та Військово-морських сил ЗСУ, які несуть бойове чергування в акваторії Азовського моря. Про це повідомляє пресслужба ОП.

Фото ОПУ
Фото ОПУ

Так, серед представлених кораблів був і малий броньований катер ВМС України «Лубни», виготовлений на підприємстві «Кузня на Рибальському».

«Перебуваючи з робочою поїздкою в Донецькій області, президент України Володимир Зеленський ознайомився з порядком несення служби Морською охороною Державної прикордонної служби в акваторії Азовського моря. Володимир Зеленський заслухав інформацію щодо виконання завдань підрозділами Морської охорони в українській частині вод Азовського моря. Під час переходу акваторією судно «Капітан Чусов» наблизилося до суден, які несуть бойове чергування, корабля Морської охорони Державної прикордонної служби «Донбас» і малого броньованого катера Військово-Морських сил ЗСУ «Лубни. Коли їхній особовий склад вишикувався на верхній палубі, президент привітав військовослужбовців і подякував їм за службу», — йдеться у повідомленні Офісу Зеленського.

Фото ОПУ
Фото ОПУ

Передісторія

Як відомо, ДБР за вказівкою Офісу Зеленського після перемоги Зеленського почало тероризувати завод «Кузня на Рибальському», доводячи його до банкрутства через сфабриковані справи щодо виробництва катерів «Кентавр». Керівника заводу Валерія Шандру чотири місяці утримували в СІЗО, вимагаючи від нього дати сфальшовані покази проти п’ятого президента Петра Порошенка.

«Я чотири місяці перебував у слідчому ізоляторі, мабуть це дуже зручно тримати людей під вартою для того, щоб тиснути на них психологічно та отримати певний результат, який потребувало на той момент політичне керівництво країни. Передача мені привітань з фразами, що нам потрібні зовсім інші люди, тому до вас претензій ми не бачимо, дайте якісь покази», — зазначав Валерій Шандра.

Читайте також: «Гюрза-М» на воді, а керівник підприємства, де його випустили, за ґратами

Схожі новини