Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чоловік вже не дихав: У Дрогобичі голова РДА разом з рятувальником допомогли потопельнику

  • 09.02.2022, 11:40
  • 827

Вчора, 8 лютого, у Дрогобичі голова районної державної адміністрації Сергій Кулиняк разом і рятувальником надав домедичну допомогу чоловіку, який втонув. Бригада швидкої допомоги прибула через 5 хвилин і реанімувала його

Чоловік вже не дихав: У Дрогобичі голова РДА разом з рятувальником допомогли потопельнику
Чоловік вже не дихав: У Дрогобичі голова РДА разом з рятувальником допомогли потопельнику

Про це повідомили в обласному центрі екстреної медичної допомоги.

У Дрогобичі в басейні тонув 47-ми річний чоловік. До того, як на місце прибули медики, першу домедичну допомогу кинулися надавати працівник басейну та його відвідувач. Ним виявився голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

«На час нашого приїзду пацієнт не дихав, тиск у нього був близько 40. Не спиняючись, ми зднійснювали серцево-легеневу реанімацію. Буквально за кілька хвилин у постраждалого почалась блювота, ще мить і чоловік захрипів. Зафіксувавши вену, почали вводити ліки. Подали через встановлену маску кисень — і ось перші вдихи. Між початком реанімаційних дій і до того часу, як пацієнт вдихнув, минуло п’ять хвилин, не більше», — ділиться фельдшерка бригади «швидкої» Іванна Дмитрів.

Вам буде цікаво також: Вчора у Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони

Лікарі кажуть, що якби не працівник басейну і не Степан Кулиняк, чоловіка, можливо, вже б не врятували.

47-річного потерпілого негайно відправили до лікарні, дорогою до медзакладу чоловік уже дихав. Там його відразу зустріли і поклали в реанімаційне відділення.

«Ланцюжок, що рятує життя: рятувальник, який був на своєму місці, відвідувач басейну, який не розгубився і який знав та вмів надати домедичну допомогу, ми, котрі приїхали за 4 хвилини, лікар, що зателефонувала у стаціонар, чергові лікарі лікарні. Нехай наш пацієнт поправляється і більше ніколи не потрапляє в такі ситуації», — додає Іванна Дмитрів.

Читайте також: Через появу величезного провалля перекриють дорогу Дрогобич-Трускавець

Фото: Фейсбук

Схожі новини