Передплата 2024 «Добрий господар»

CNN: російські війська почали висуватися до районів зосередження на кордоні України

  • 07.02.2022, 18:45
  • 2 210

Велика база російської армії під Єльнею, де кілька місяців тому було зосереджено сотні одиниць бронетехніки, практично спустіла

CNN: російські війська почали висуватися до районів зосередження на кордоні України
CNN: російські війська почали висуватися до районів зосередження на кордоні України

Про це свідчать дані супутникової зйомки телеканалу CNN.

Канал зазначає, що тут, за 250 кілометрів від кордону України, було близько 700 танків, а також бойові машини піхоти та ракетні установки розцінює це як свідчення підготовки до російського вторгнення, вважаючи, що техніка почала висування до кордону.

«Починається новий етап підготовки, коли зосереджені раніше підрозділи одержують додаткових військовослужбовців, після чого військова техніка змінює дислокацію, очевидно, висуваючись до районів зосередження», — заявив телеканалу аналітик компанії Rochan Consulting Конрад Музика.

Засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв зазначає, що на базі були зосереджені частини 41 армії, які були перекинуті з Сибіру на захід. Зараз ця техніка помічена в Брянській області — про це свідчать викладені в інтернет відеозаписи колон, що рухаються, зняті в парі десятків кілометрів від кордону.

Згідно з публікацією, бронетехніка з'явилася й у Курській області. Тут перебувають частини Першої гвардійської танкової армії, перекинуті з Підмосков'я. Аналітики вважають, що у разі вторгнення вони мають наступати на Київ. CNN зазначає, що офіційні російські представники спростовують заяви про можливе вторгнення.

Читайте також: НАТО готується до вторгнення Росії в Україну

Фото: Reuters

Схожі новини