Передплата 2024 «Добра кухня»

Підробив документи й оформив квартиру на себе

Потерпілий – підприємець

Підробив документи й оформив квартиру на себе
Підробив документи й оформив квартиру на себе

Як встановили слідчі Львівського районного управління поліції № 1 (спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури), 62-річний львів’янин незаконно оформив на себе чужу квартиру.

Зловмисник пред’явив у Центрі надання адміністра­тивних послуг Личаківського району підроблене сві­доцтво про права власності. Після чого було здійснено реєстрацію квартири на вул. Грицая, що у Львові, яка на­лежала іншій особі. Пізніше зловмисник, видаючи квар­тиру за свою власність, продав її третій особі.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєн­ні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене за попередньою змовою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодек­су України. Санкція статті передбачає покарання — по­збавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскаці­єю майна.

Журналістка «ВЗ» дізналася у пресслужбі Львівської об­ласної прокуратури, що потерпілий — підприємець. Реє­стрували квартиру в Пустомитівському районі. Реєстрато­ру Пустомитівської РДА також оголосили про підозру: він зобов’язаний був перевірити, чи право власності на квар­тиру зареєстровано у БТІ. В електронному реєстрі цього документа немає, бо він вироблений ще у 90-ті роки.

Зловмисник, до речі, продав помешкання, яке йому не належало, за 931 тисячу 400 грн (згідно з договором ку­півлі-продажу).

Читайте також: «Митник завантажив до картки митного оформлення фотографію… порожнього мікроавтобуса«

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини