Передплата 2024 ВЗ

З 31 січня для освітян Львова стартує вакцинація бустерною дозою

У школах організують мобільні бригади медиків

З 31 січня для освітян Львова стартує вакцинація бустерною дозою
З 31 січня для освітян Львова стартує вакцинація бустерною дозою

З понеділка, 31 січня, для львівських освітян стартує кампанія вакцинування бустерною дозою — вакциною Pfizer. Усі освітяни міста мають дві дози вакцини, переважно вони щепилися у вересні минулого року. А 28 січня у тестовому режимі при шести школах Львова працювали пункти вакцинації, де вчителі отримали бустерну дозу.

Про це сказала у коментарі «ВЗ» начальниця управління освіти Львівської міської ради Леся Васюта.

Мобільні бригади медиків будуть щодня створювати пункти вакцинації в різних школах. Там щепитися зможуть не лише вчителі, а й за бажанням і батьки дітей.

«У понеділок матимемо повну інформацію про те, скільки педагогів щепилося і скільки ще є охочих отримати бустерну дозу, — каже Леся Васюта. — Тому пункти вакцинації будуть створені в різних закладах освіти. Вважаю, що 863 педагоги, які першими отримали бустерну дозу — хороша цифра. Для багатьох ще не прийшов піврічний термін, коли можна щепитися бустерною дозою. Це за показниками МОЗ. Також треба враховувати і той факт, що багато з них зараз хворіють, відповідно також не можуть отримати бустерну дозу».

Нагадаємо, На Львівщині організували мобільні бригади, які виїжджатимуть у села області, аби вакцинувати від ковіду.

Додамо, на Львівщині «червону зону» відклали ще на тиждень, однак з 31 січня на Львівщині діятимуть додаткові карантинні обмеження. Зокрема заборонено приймати відвідувачів у ресторанах і кафе, під забороною і діяльність ринків (окрім продовольчих), спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Заборонено прийом гостей в закладах розважальної діяльності, а також проведення всіх масових заходів.

Більше читайте тут.

Читайте також: «Жодного вакцинованого на ШВЛ у нас не було»

Фото ілюстративне з сайту ЛМР

Схожі новини