Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині «червону зону» відклали ще на тиждень

Хоча показники вже надто критичні: по 2-3 тисячі нових хворих на ковід щодня, особливо вірус уражає дітей

28 січня Державна комісія ТЕБ та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що з «червоною зоною» карантину у Львівській області треба зачекати. Таке рішення у Львівській ОДА планують розглянути через тиждень, а за цей час будуть контролювати ситуацію, а що як буде якесь покращення показників. Нагадаємо, 28 січня, вранці на брифінгу у Львівській ОДА чиновники оприлюднили план щодо запровадження суворого карантину з 31 січня.

За останній тиждень Львівщина є одним з лідерів в Україні за кількістю нових ковідних хворих. На Львівщині щодня фіксують від двох до трьох тисяч нових хворих. За останню добу захворіло 2793 людей.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров‘я Львівської ОДА Орест Чемерис, за минулий тиждень в області вдвічі зросла кількість викликів «швидкої». «Зростає і навантаження на лабораторії, які в середньому робили по 9 тисяч тестів за день, хоча раніше піковими були навантаження до двох-трьох тисяч, - каже Чемерис, - Щоденно зростає відсоток нових госпіталізацій, заповненість лікарень зросла вже до 34%».

«Упродовж цих семи днів будемо спостерігати за показниками захворюваності та госпіталізацій. Через тиждень відбудеться наступне засідання державної комісії ТЕБ і НС. Рішення про запровадження на Львівщині «червоної» зони приймуть, якщо епідситуація в області погіршиться», - розповів Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні ще шість областей можуть перейти до червоної зони, в тому числі Львівська

Схожі новини