Передплата 2024 «Добрий господар»

З 31 січня на Львівщині діятимуть додаткові карантинні обмеження

У відвідувачів ресторанів, ринків, фітнес-центрів знову прискіпливо будуть перевіряти ковідні документи

З понеділка, 31 січня, у Львівській області діятимуть додаткові карантинні обмеження, хоча область надалі залишатиметься у «помаранчевій зоні». Таке рішення 28 січня ухвалила Львівська обласна комісія ТЕБ та надзвичайних ситуацій.

Так, з 31 січня заборонено приймати відвідувачів у ресторанах і кафе (крім діяльності з надання послуг громадського харчування щодо адресної доставки замовлень та замовлень на винос). Раніше обласна комісія розглядала такий варіант з 6 лютого.

Під забороною і діяльність ринків, крім продовольчих. Також заборонено прийом відвідував у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах (крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів).

Заборонено прийом гостей в закладах розважальної діяльності, а також проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів (без глядачів) за умови дотримання учасниками санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти.

Згідно з рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій, відвідувачі кафе та фітнес-центрів повинні мати ковідні документи — негативний ПЛР-тест, сертифікат про вакцинацію, сертифікат про одужання чи негативний результат експрес-тесту. Те саме стосується і розважальних та масових заходів. Організатори, працівники та відвідувачі заходів повинні мати так званні ковідні документи та дотримуватися решту важливих карантинних норм — маски, безпечна дистанція.

Нагадаємо, 25 січня Львівська обласна комісія з надзвичайних ситуацій уже посилювала карантин по області. Зокрема, школярів відправлено на дистанційне навчання, у рейсових автобусах заповненість 50%. Такі карантинні правила на Львівщині ухвалено до 5 лютого. А вже 31 січня до цих вимог додали нові пункти щодо обмежень. До такого кроку вдалися через високий ріст захворювання на ковід, зокрема серед дітей.

Читайте також: На Львівщині «червону зону» відклали ще на тиждень

Схожі новини