Передплата 2024 «Добрий господар»

У парламенті анонсували фіскалізацію ринку таксі

  • 14.01.2022, 17:15
  • 940

Законопроєкт про фіскалізацію ринку таксі зареєструють у Верховній Раді до кінця січня

У парламенті анонсували фіскалізацію ринку таксі
У парламенті анонсували фіскалізацію ринку таксі

Про це депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив в інтерв'ю Українським новинам.

«Думаю, що вже в січні ми його побачимо. Я досить жорстко вимагаю, щоби він з'явився», — сказав депутат.

За словами Гетманцева, відповідний законопроєкт зараз на стадії узгодження із Міністерством інфраструктури.

Водночас нардеп пообіцяв, що інших законопроєктів щодо посилення фіскалізації в інших сферах наразі не планується.

«Ми ухвалили закони, які запровадили РРО, антиофшорний закон, податок на Google, реформу податкової відповідальності в № 1210, податковий закон № 5600, ми прибрали всі корупційні пільги. Усі. Ми повинні поставити крапку або крапку з комою на кілька років. І сконцентруватися на Податковій, Митниці, налагодити їхню роботу. Вони мають достатні інструменти для того, щоб працювати чесно і відкрито, на користь бізнесу, але вони часто працюють на себе, використовуючи повноваження на зло і це абсолютно неприйнятно», — сказав Гетманцев.

Раніше він розповідав про плани зобов’язати таксистів встановити реєстратори розрахункових операцій (РРО).

«Ми повинні зобов’язати кожного таксиста мати програмний РРО, який не складає труднощів встановити на телефон. Це може бути індивідуальна зайнятість або робота зі службами таксі. Нам у двох випадках принципово, щоб, з одного боку, реєстрація таксиста та облік його діяльності були простими (наприклад, через портал «Дія»), але все здійснювалося «в білу», — говорив Гетманцев у вересні 2021 року.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури за останні роки розробляло кілька законопроєктів про контроль ринку таксі.

За оцінками міністерства станом на 2020 рік, у сфері перевезень пасажирів на таксі було залучено 220 тис. осіб, 98% з них не були зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності. Щорічний оборот ринку внутрішніх перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення оцінювався у близько 40 млрд грн на рік.

Читайте також: Через ожеледицю у Львові таксі подорожчало на 25%

Фото: pexels

Схожі новини