Передплата 2024 «Добрий господар»

Через ожеледицю у Львові таксі подорожчало на 25%

А у травмпункти масово звертаються пацієнти

Через ожеледицю у Львові таксі подорожчало на 25%
Через ожеледицю у Львові таксі подорожчало на 25%

Ціна на таксі

В останні дні року у Львові виник льодовий колапс. Вулиці, хідники слизькі. Через такі погодні умови та неналежну роботу комунальників у місті Лева суттєво подорожчали послуги таксі. Якщо раніше стандартна сума замовлення з Личаківського до Залізничного району коштувала 90 грн, то тепер —140−180 грн.

Як розповів «ВЗ» таксист пан Віктор, через ожеледицю таксі подорожчало орієнтовно на 25%. Якщо на новорічні свята вулиці будуть слизькими, то у години пік таксі коштуватиме щонайменше 250 гривень (подвійний тариф).

Чому комунальні служби не посипають дороги?

Як сказала «ВЗ» заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунальних питань Ірина Маруняк, щодня працює 21 одиниця техніки — піскорозкидувачі, тракторці, також двірники, які посипають хідники сіллю і піскосумішшю.

«Хоча ще не все добре посипано, адже маємо ожеледицю і опади у вигляді дощу і мокрого снігу, -каже чиновниця. — Комунальні служби мають завдання забезпечити якісне посипання територій від ожеледиці».

Ірина Маруняк закликає керівників ОСББ, управляючих компаній, власників приватних будівель забезпечити якісне очищення прибудинкових територій: посипати протиожеледними матеріалами прохід до будинків. Мовляв, через погодні умови комунальники не справляються.

«Деякі голови ОСББ мають відповідну техніку, двірників, які якісно прибирають територію. Натомість є такі, які погано або ж взагалі не прибирають», — підсумувала Ірина Маруняк.

Кількість травмованих — рекордна

Як інформує сайт Вголос, за минулу добу до травмпунктів Львова звернулось 130 осіб. Пацієнти зазнали травм через ожеледицю. Найчастіше це переломи верхніх та нижніх кінцівок, передпліччя, пошкодження зв'язок гомілковоступного та колінного суглобу, а також множинні забої різних ділянок тіла.

Як зазначили медики — це рекордна кількість травмованих.

Читайте також: Разом із чоловіками автобус на «скляній» дорозі пхали жінки, дівчина-інвалід…

Фото з сайту ЛМР

Схожі новини