Передплата 2024 ВЗ

У Казахстані заявили про вбивства дітей: в країні оголосили жалобу

  • 08.01.2022, 14:45
  • 1 013

5 січня в Алмати від вогнепального поранення загинула дитина, а 7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з важкими вогнепальними пораненнями потрапив підліток

У Казахстані заявили про вбивства дітей: в країні оголосили жалобу
У Казахстані заявили про вбивства дітей: в країні оголосили жалобу

Про це повідомляє Tengrinews.kz з посиланням на уповноважену з прав дитини Казахстану Аружан Саїн, Jerusalem Post із посиланням на МЗС Ізраїлю.

За її інформацією, 11-річний казахстанець загинув від пострілу 5 січня в Алмати, коли його батьки гуляли зі своїми дітьми.

«7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями доставили 15-річного підлітка, лікарі борються за його життя. В одній із лікарень перебуває і його батько», — йдеться у повідомленні.

За інформацією уповноваженої, підліток їхав з батьком машиною, коли їхній автомобіль розстріляли «бойовики», як влада Казахстану називає протестувальників.

Відомо, що президент країни Касим-Жомарт Токаєв вирішив оголосити 10 січня днем ​​загальнонаціональної жалоби.

Водночас Міністерство закордонних справ Ізраїлю повідомило, що 22-річного ізраїльтянина на ім'я Левана Когеашвілі вбили в Алмати у п'ятницю під час акції протесту.

МЗС перебуває в контакті з його батьками в Казахстані та сім'єю в Ізраїлі та надає допомогу у передачі його тіла до Ізраїлю для поховання. Про це повідомили у міністерстві.

Читайте також: У Казахстані затримані майже 5 тисяч людей

Фото ЗМІ

Схожі новини