Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОДКБ: військові підрозділи РФ уже в Казахстані та "почали виконання завдань"

  • 06.01.2022, 13:15
  • 905

Перші російські військові вже прибули до Казахстану після рішення Організації договору колективної безпеки (ОДКБ), яку неофіційно називають "російським НАТО", про військову інтервенцію за запитом чинної казахської влади

ОДКБ: військові підрозділи РФ уже в Казахстані та "почали виконання завдань"
ОДКБ: військові підрозділи РФ уже в Казахстані та "почали виконання завдань"

Про це повідомили на офіційній сторінці ОДКБ.

«Від Р Ф до складу колективних миротворчих сил ОДКБ увійшли підрозділи та військові частини Повітряно-десантних військ. Наразі літаки військово-транспортної авіації В К Росії здійснюють перекидання на територію Республіки Казахстан російської частини миротворчого контингенту. Перші підрозділи з його складу вже приступили до виконання поставлених завдань», — ідеться у заяві.

Відправляти своїх військових у Казахстан будуть також Білорусь, Вірменія, Киргизстан і Таджикистан.

Їхніми основними задачами називають «охорону важливих державних і військових об’єктів, сприяння силам правопорядку Казахстану для стабілізації ситуації і її повернення у правове поле».

Нагадаємо, з 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції розпочалися у місті Жанаозені після стрибка цін на скраплений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні.

Після того як протести почали охоплювати інші міста, поліція посилила заходи безпеки, почастішали затримання активістів та представників ЗМІ. Уранці 5 січня уряд Казахстану відправили у відставку.

5 січня президент Казахстану оголосив режим надзвичайного стану у столиці Нур-Султані. У середу було захоплено і розграбовано низку органів влади та інфраструктурних об'єктів в Алмати, повідомляють про загиблих. Інтернет та телефонний зв'язок у країні функціонує зі значними перебоями.

З 5 на 6 січня Організація договору колективної безпеки (ОДКБ) ухвалила рішення про військову інтервенцію до Казахстану за запитом чинної казахської влади.

Читайте також: Захоплення контролю РФ над Казахстаном стане «тектонічним зрушенням у новітній історії Росії», — американський стратегічний центр RAND

Фото: ОДКБ

Схожі новини