Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Казахстану прямують "миротворці ОДКБ"

  • 06.01.2022, 09:45
  • 692

У зв'язку зі зверненням президента Казахстану до республіки будуть направлені колективні сили ОДКБ

До Казахстану прямують "миротворці ОДКБ"
До Казахстану прямують "миротворці ОДКБ"

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який наразі є головою Ради колективної безпеки ОДКБ.

«У зв'язку зі зверненням президента Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, викликаної, в тому числі втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку прийняла рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ у Республіку Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації ситуації у цій країні», — написав Пашинян у фейсбуці.

В ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія та Таджикистан.

Згідно з офіційними даними, загальна чисельність миротворчих сил Організації Договору про колективну безпеку — близько 3 600 осіб. Ці контингенти призначені для участі у акціях ОДКБ. Для їх комплектування країни—учасниці організації відповідно до свого національного законодавства виділяють на постійній основі певні сили.

Миротворчі контингенти держав-членів ОДКБ — спеціально підготовлений військовий, міліцейський (поліцейський) та цивільний персонал, а також сили та засоби, що надаються країнами—учасницями організації до складу миротворчих сил ОДКБ.

Нагадаємо, що 5 січня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про рішення направити до Казахстану миротворчі сили ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку — військово-політична організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан. Росія позиціонує її як альтернативу НАТО).

Читайте також: Під час заворушень у Казахстані загинуло 8 силовиків, — МВС Казахстану

Фото: KLOOP. KG

Схожі новини