Передплата 2024 «Добрий господар»

У 2021 році до Львова приїхало близько двох мільйонів туристів

Цьогоріч очікують на візит гостей з країн Перської затоки, оскільки відкриють нові авіарейси

У 2021 році до Львова приїхало близько двох мільйонів туристів
У 2021 році до Львова приїхало близько двох мільйонів туристів

Очікували на два мільйонів туристів, але приїхало трохи менше — близько двох мільйонів

Такі туристичні підсумки Львова за 2021 рік. Іноземці переважали над українцями. Це пов'язано з грамотною логістикою сфери туризму, відкриттям нових авіарейсів, зокрема з арабських країн. Серед іноземних туристів на першому місці — поляки (попри карантинні обмеження в цій країні і постійних змінах правил в’їзду), турки. Далі у рейтингу — гості із Саудівської Аравії, німці, білоруси.

Про це повідомила «ВЗ» в. о. начальниці управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

«У 2022 році очікуємо на туристичний бум і орієнтовно 2,5 мільйони туристів, — сказала чиновниця. — Від чого відштовхуємося? У Львові торік збільшився номерний фонд в готелях. Очікуємо на приїзд нових туристів — з країн Перської затоки: Бахрейну, Оману. Будуть відкривати нові авіарейси з Києва та Львова. Львівські заклади готові приймати гостей з країн перської затоки. Чимало готелів мають меню халяльної їжі, відповідні сертифікати. Але, як показав досвід, багатьом арабам було цікаво скуштувати деякі страви української кухні. Багато львівських готелів урізноманітнили меню. Бо в деяких готелях 40% гостей були туристи саме з Саудівської Аравії».

За словами Галини Гриник, у 2022 році вдасться примножити кількість туристів з традиційних ринків — Німеччини, Австрії, Литви…

«На новорічні свята 2022 року до Львова приїхало багато литовців», — каже Галина Гриник.

Читайте також: «Останні два роки туризм працює у режимі клінічної смерті»

Фото автора Alexander Zvir з Pexels

Схожі новини