Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донеччині загинув військовий-контрактник: можливо, самогубство

  • 03.01.2022, 18:50
  • 898

Спеціалізована військова прокуратура розслідує обставини смерті військового

На Донеччині загинув військовий-контрактник: можливо, самогубство
На Донеччині загинув військовий-контрактник: можливо, самогубство

У Донецькій області виявили тіло військового-контрактника із Запорізької області, який, за попередніми даними, покінчив життя самогубством, вистріливши в голову з табельної зброї, але у межах розпочатого розслідування розглядаються й інші версії, повідомляє Спеціалізована прокуратура Об'єднаних сил.

«03.01.2022 Маріупольською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил отримано інформацію про виявлення без ознак життя військовослужбовця військової служби за контрактом, 2001 року народження, уродженця смт Нововасилівка Запорізької області», — йдеться у повідомленні.

«Попередньо встановлено, що солдат, механік-водій медичного пункту першого механізованого батальйону однієї із військових частин, покінчив життя самогубством шляхом пострілу в голову з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби», — додали у прокуратурі.

За фактом загибелі військовослужбовця, Маріупольською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

«Розглядаються також інші версії, у тому числі — умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю», — відзначили у відомстві.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.

Читайте також: У лікарні помер 20-річний військовий, якого поранив снайпер окупантів

Фото з відкритих джерел

Схожі новини