Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На 84-му році життя помер італійський модельєр Роберто Каваллі

  • 13.04.2024, 15:45
  • 519

12 квітня 2024 року, у своєму будинку у Флоренції в оточенні родини, помер італійський модельєр Роберто Каваллі, який подарував світові іменний бренд Roberto Cavalli

Фото: Апостроф
Фото: Апостроф

Як пише la Republica, ікона моди важко хворів, а в останні тижні його стан погіршився. У нього залишилося шестеро дітей, молодшому з яких трохи більше року. Останні години життя з Каваллі провела шведська модель Сандра Нільсон, з якою він був у стосунках останніх п’ятнадцять років.

Роберто Каваллі був відомий своїми сміливими та екстравагантними моделями, що втілюють злиття мистецтва, розкоші та чуттєвості. Кар'єра модельєра розпочалася на початку 1970-х років, коли він запустив свій однойменний бренд, який швидко завоював любов усього світу завдяки інноваційному використанню матеріалів, яскравим принтам та сміливим силуетам.

Серед шанувальників бренду Roberto Cavalli — Мадонна, Дженніфер Лопес, Сальма Хайєк, Вікторія Бекхем, Шакіра, Кетрін Зета-Джонс, Хеллі Беррі та багато інших світових зірок.

Фірмовий стиль Каваллі характеризується любов’ю до екзотичних тваринних принтів, особливо леопардових та зміїних візерунків, які стали синонімом бренду. Він зробив революцію у світі моди, впровадивши такі техніки, як друк на шкірі та джинсовій тканині, створивши чітку та неповторну естетику, яка відрізняє його моделі.

«Роберто любив надмірності, але він ніколи не втрачав своєї точки зору. Навіть коли мінімалізм був нормою, він вірив у максималізм. Він одягав нас, думаючи, що життя — і мода — повинні жити повною швидкістю», — казала про Каваллі головна редакторка журналу Elle Ніна Гарсія.

Протягом усієї своєї кар'єри Каваллі славився безстрашним підходом до моди, розсуваючи кордони та кидаючи виклик загальноприйнятим нормам. Його творіння випромінювали впевненість і гламур, часто демонструючи облягаючі силуети, відверті декольте та складні прикраси, що підкреслюють жіночі форми.

«Роберто Каваллі прославляв гламур і надмірність, «відправляючи моделей на подіум в сукнях з леопардовим принтом, прикрашених дорогоцінним камінням, потертих джинсах, атласних корсетах та іншому невибачливо кричущому одязі», — написало видання The New York Times.

Засновник бренду Roberto Cavalli відкрив бутіки по всьому світу. Перший модний магазин з його одягом з’явився у 1972 році в Сен-Тропе. Сам Каваллі не любив, коли його називали модельєром, він вважав себе художником моди.

Після смерті Каваллі його спадщина продовжить надихати цілі покоління дизайнерів та любителів моди, завдяки чому його завжди пам’ятатимуть як справжнього провидця у світі моди.

Схожі новини