Передплата 2024 «Добра кухня»

Що з’явилося в Telegram після оновлення

  • 30.12.2021, 18:15
  • 963

Месенджер Telegram презентував дванадцяте оновлення, в якому з’явилася низка нових функцій — зокрема можливість додавати реакції до дописів, приховувати частину тексту в повідомленнях і створення QR-кодів для публічних акаунтів і каналів

Що з’явилося в Telegram після оновлення
Що з’явилося в Telegram після оновлення

Про це повідомляється у блозі месенджеру.

Реакції. Після оновлення можна буде реагувати на дописи в чатах і каналах. Якщо швидко торкнутися повідомлення двічі, надішлеться реакція за замовчуванням. Якщо ж затиснути повідомлення (на iOS) чи торкнутися його один раз (в інших операційних системах), в контекстному меню можна обрати інші емодзі-реакції.

Реакція на дописи встановлюється за замовчуванням, змінити її можна в налаштуваннях. Крім того, реакції завжди увімкнені в особистих чатах. А от у групах і каналах їх може налаштувати адміністратор.

Спойлери. Під час введення повідомлень з’явилася додаткова опція форматування тексту — спойлер (там же, де і виділення тексту курсивом). Якщо її обрати, в готовому повідомленні частина тексту буде прихована. Побачити його можна, торкнувшись прихованої частини повідомлення.

Переклад повідомлень. У налаштуваннях Telegram з’явилася опція перекладу повідомлень (група налаштувань «Мова»). Вона доступна на всіх пристроях Android та на пристроях із версією iOS 15.0 і вище.

QR-коди. Користувачі Telegram отримали змогу генерувати QR-код для будь-якого публічного акаунту, групи, каналу чи бота. Для цього потрібно натиснути на іконку QR біля опису акаунту. Для власного ж акаунту QR-код можна отримати в налаштуваннях.

Візуальні оновлення. Telegram оновив вигляд контекстних меню у додатку для macOS, додавши більше анімованих іконок і кілька нових опцій, а також зробив анімовані версії кількох емодзі.

Фото з сайту МОН.

Читайте також: У Мінцифри заявили, що гроші за вакцинацію виплачуватимуть протягом усього 2022 року

Схожі новини