Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові видали фотоальбом про архітектуру міжвоєнного модернізму

Загалом понад 400 фотографій будинків

У Львові видали фотоальбом про архітектуру міжвоєнного модернізму
У Львові видали фотоальбом про архітектуру міжвоєнного модернізму

У місті Лева видали унікальний фотоальбом «Львів: Архітектура міжвоєнного модернізму». Видання про визначні громадські будівлі Львова міжвоєнного модернізму, багатоквартирні житлові будинки. Також окремо зроблений огляд вулиць з архітектурою того часу та яскрава підбірка світлин міських вілл.

Як розповів у коментарі «ВЗ» директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, ілюстрований фотоальбом світлинами відомої дослідниці модернізму Мирослави Ляхович, авторки першого інформаційного порталу про малодосліджену архітектуру міжвоєнного модернізму у Львові. Фотоальбом видали за грантові кошти, аби кожен охочий зміг вивчити унікальну архітектуру Львова споруджену між першою та другою світовими війнами.

Серед таких будівель — Палац імені Гната Хоткевича, будинок профспілок на проспекті Шевченка, низка вілл мікрорайону «Новий Львів».

«Уперше в одному виданні зібрали всі знакові будівлі модернізму у Львові: загалом це понад 400 фотографій будинків. Не обійшли увагою жодну вулицю. Це дуже важливо, адже, на перший погляд, ці будинки наче і нові, а насправді їм по сто років — кожна з них тепер має історичну цінність», — сказав Павло Богайчик.

За його словами, альбом поширять у бібліотеках Львова. Також планується електронна версія.

Читайте також: Місто з найкрасивішим університетом і найгіршою бруківкою

Схожі новини