Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд у Росії вперше підтвердив присутність військ РФ на Донбасі

  • 16.12.2021, 17:15
  • 581

У Кремлі пояснили, що суд допустив «помилку

Російський суд у Ростові-на-Дону оприлюднив матеріали кримінальної справи, у яких вперше підтверджено присутність військових РФ на Донбасі.

Вирок у відповідній справі опублікували на сайті Кіровського суду Ростова-на-Дону.

Як пише «Радіо Свобода», справа стосувалася хабарництва, фігуранту присудили п'ять років виправної колонії загального режиму.

У матеріалах йдеться про те, що у 2019 році обвинувачений постачав продовольство російським військовослужбовцям та дав хабаря 630 тис. рублів санітарному лікарю одного з центрів державного санепідемнагляду, щоб той не зважав на порушення санітарних норм. Також у матеріалах справи йдеться, що продовольство вирушало «у військові частини збройних сил РФ, які розміщені на території «ДНР» та «ЛНР».

Уривок з документа
Уривок з документа

Також у матеріалах справи вказано, що військовослужбовці РФ перебувають «на бойовому чергуванні в «ДНР» та «ЛНР». Вирок ухвалив суддя Леонард Шолохов 10 листопада 2021 року.

Відтак, прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков назвав інформацію про наявність військ РФ на Донбасі «помилкою», додає «Тасс». За його словами, російські війська не перебували і не перебувають на Донбасі, твердження про протилежне є помилкою.

«Напевно, йдеться про помилку тих, хто писав цей текст (вироку суду). Тому що це неможливо, жодних збройних сил РФ на території самопроголошених республік не було і немає», — сказав Пєсков.

Він також нагадав, що Росія постачала та продовжує постачати «гуманітарну допомогу» в окуповані райони Донбасу.
Як відомо, Росія завжди заперечувала участь своїх військовослужбовців у бойових діях на сході України.

Читайте також: НАТО не погодиться на компроміси щодо України, — генсек

Схожі новини