Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія заблокувала резолюцію ООН

  • 14.12.2021, 10:35
  • 609

Росія в ООН скористалася правом вето і заблокувала резолюцію Ради безпеки

Резолюцію пропонували Нігер та Ірландія, її підтримали 12 з 15 членів Радбезу. Проти голосувала Індія, Китай — утримався, передає The Guardian.

Пропозиція передбачала «включення інформації про наслідки зміни клімату для безпеки» в стратегії ради щодо врегулювання конфліктів та в миротворчі операції та політичні місії, принаймні іноді.

Документ також просив генерального секретаря ООН зробити ризики безпеки, пов’язані з кліматом, «центральним компонентом» зусиль із запобігання конфлікту та звітувати про те, як подолати ці ризики в конкретних гарячих точках.

Як зазначено у резолюції, сильніші шторми, підвищення рівня моря, частіші повені та посухи та інші наслідки глобального потепління можуть розпалити соціальну напругу та конфлікти, потенційно «маючи ключову загрозу для глобального миру, безпеки та стабільності».

Натомість постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, заявив, що пропозиція «перетворить «наукове та економічне питання на політизоване питання», відверне увагу ради від того, що він назвав «справжніми» джерелами конфліктів у різних місцях, і дасть раді привід втрутитися у справи практично в будь-якої країну на планеті.

Читайте також: Хто відповідатиме за виконання Конвенції про захист тварин

Схожі новини