Передплата 2024 ВЗ

У Львові започаткували збір протермінованих ліків для утилізації

Контейнери розміщені в аптеках, торговому центрі та екологічному бусі

З понеділка, 29 листопада, львів’яни можуть здати протерміновані ліки на знешкодження. Для збору таких ліків у місті встановили шість стаціонарних контейнерів та два у мобільних пунктах прийому небезпечних відходів. Контейнери розміщені в аптеках, поліклініках, торгових центрах, ОСББ та «Екобусі». Про це повідомила на брифінгу начальниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Фото автора
Фото автора

Так протерміновані ліки можна здати на утилізацію у таких пунктах:

  • в аптеці на пл. Міцкевича,
  • 8, аптеці на вул. Грінченка, 5,
  • аптеці на пр. Червоної Калини, 36.

Серед точок прийому — вул. Кульпарківська, 226а (ТРЦ Victoria Gardens) та вул. Медової Печери, 1 (шоста поліклініка Львова).

Фото автора
Фото автора

Експерти закликають принести з дому старі антибіотики, гормональні препарати, протигрибкові засоби, противірусні засоби, протизапальні засоби та антидепресанти. Не приймаються шприци, медичні маски та рукавички, ртутовмісні термометри.

Як сказала «ВЗ» голова Zero Waste Lviv Ірина Миронова, жодне місто України не має централізованої системи збору медичних відходів від мешканців.

«Цей пілотний проєкт громадської організації Zero Waste Lviv покаже готовність містян відсортовувати протерміновані ліки, небезпечні для довкілля, — каже вона. — Після реалізації цього пілотного проєкту ми напрацюємо рекомендації для міської ради про те, як найефективніше збирати протерміновані медикаменти. Ми вже бачимо величезний запит від мешканців і хороший відгук на цю ініціативу, але в майбутньому подивимось, які локації для контейнерів та способи комунікації є найбільш ефективними».

Читайте також: У Львові запустили всеукраїнський конкурс ескізів для муралу

Схожі новини