Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові запустили всеукраїнський конкурс ескізів для муралу

  • 26.11.2021, 17:55
  • 589

Мета конкурсу – підтримка мистецького середовища міста та вшанування захисників нашої країни

«Відсьогодні ми оголошуємо Всеукраїнський відкритий конкурс на кращі ескізи для муралів на вулиці Захисників України. Цього року вулиця отримала таке нове найменування, тому мистецька вулична галерея на її стіні покликана відобразити цю тематику. Ця галерея діятиме постійно, малюнок на стіні буде змінюватись кожні 2 роки. Цей мурал має бути комунікаційним інструментом між героями та людьми, які щодня проходять вулицею.

Ми запрошуємо українських художників до конкурсу, щоб вони запропонували свої кращі ідеї, кращі ескізи для відображення поваги та вшанування героїчності тих людей, які захищають нас, нашу батьківщину, нашу незалежність. Конкурс є всеукраїнським, адже ми хочемо отримати найкращу концепцію, що відповідатиме нашій тематиці та усім вимогам, та в наступному році реалізувати її.

Конкурс триватиме з 26 листопада до 31 грудня, аби митці виносили ідею і якнайкраще виклали в ескізі. Художники мають описати концепцію і надати готовий ескіз, проєкт муралу. Стіна військової частини, на якій буде мурал, складається з 8 частин, тому мурал може бути як суцільним, так і поділеним на 8 окремих малюнків, об’єднаних однією темою", — розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львівської міської ради.

Як повідомляє пресцентр ЛМР, конкурс має передбачену грошову винагороду: переможець отримає 40 тисяч гривень, лауреат 2 місця — 25 тисяч і 3 місце буде нагороджене 20 тисячами.

До участі у Конкурсі запрошуються: автори-художники та колективи авторів, що володіють відповідною кваліфікацією і досвідом виконання подібних художніх робіт; студенти художніх, архітектурних і дизайнерських навчальних закладів одноосібно чи у складі авторських колективів.

Кожен з учасників може скласти не більше трьох конкурсних проектів або зголоситися і брати участь не більше ніж у трьох авторських колективах.

Учасники мають подати через Центр надання адміністративних послуг або способом подачі електронного звернення на офіційному сайті Львівської міської ради такий пакет документів:

  1. Заяву на участь у конкурсі та згоду про використання і обробку персональних даних, у якій обов’язково має бути вказано: прізвище, ім’я та по батькові заявника; перелік проектів, які подаються; склад колективу авторів (якщо концепцію та ескізи розробляв авторський колектив); контактний номер телефону; адреса електронної пошти; підпис заявника та дата підписання заяви.
  2. Інформацію про учасника Конкурсу чи колектив авторів з описом.
  3. Текстове пояснення ідеї для восьми ескізів муралів (стінописів) відповідно до тематики Конкурсу (одна сторінка формату А-4).
  4. Вісім завершених кольорових ескізів на 8-ми окремих аркушах формату А-3 горизонтальної орієнтації. При розробці ескізу слід враховувати, що ескізи будуть наноситись у вигляді муралу (стінопису) (розмір 3,5 метри на 11 метрів кожен, орієнтація горизонтальна).

На ескізах заборонено робити будь-які відмітки, які вказують автора (зокрема заборонено зазначати прізвище, ім’я, адресу, ставити підпис тощо).

Читайте також: «Хоч конкурс не ювілейний, але цікавих історій не бракуватиме»

Схожі новини