Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У КСУ заявили, що не отримали позов від Януковича

  • 28.11.2021, 14:30
  • 499

Представниця Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря повідомила, що позов від президента-втікача Віктора Януковича про його усунення з посади суд не отримав

Про те, що Янукович хоче оскаржити постанову парламенту в Окружному адмінсуді Києва, заявляв його прессекретар.

Ольга Совгиря написала у Facebook, що, згідно зі статтями 22 та 266 Кодексу адміністративного судочинства України, законність будь-яких актів, дій та бездіяльності Верховної Ради можуть бути оскаржені лише у Верховному Суді.

«При цьому навіть Верховний Суд може перевіряти тільки законність актів Верховної Ради, а ухвалення рішення щодо відповідності Конституції України є повноваженням лише Конституційного Суду України. Наразі будь-які конституційні подання з цього приводу до Конституційного Суду не надходили», ㅡ написала Совгиря.

Депутатка наголосила, що Кодекс адмінсудочинства не допускає забезпечення позову через зупинення актів Верховної Ради. Окрім того, оскаржити постанову парламенту можна було б протягом 6 місяців з дня її ухвалення.

«Так, відкриття провадження за цим позовом із таким екстраординарно значним пропуском терміну на його подання до суду було б грубим порушенням закону», ㅡ зазначила вона.

Читайте також: Янукович подав до суду на Верховну Раду

Схожі новини