Передплата 2024 «Добрий господар»

Сексуальне насильство, пов’язане з війною: у Львові відбудеться показ та обговорення документального фільму

  • 07.03.2024, 09:49
  • 368

Сьогодні львів'ян та гостей міста запрошують на перегляд та обговорення документального фільму «Абетка» естонської документалістки Мадлі Ляене

Героїня фільму, 19-річна Веле, постраждала від сексуального насильства під час громадянської війни у своїй країні. Її найбільше прагнення — навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Це стане важливим кроком до її незалежності на шляху від болісного минулого до кращого майбутнього.

Проблема сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, є актуальною і для України. З початку повномасштабної військової агресії РФ прокурори Офісу Генерального прокурора зафіксували 270 фактів сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом. Найбільшу кількість випадків зафіксовано у Херсонській, Київській та Донецькій областях. В Україні та інших державах створені спеціальні групи, які документують свідчення постраждалих від цих злочинів.

Про масштаби злочнів, перспективи покарання винних та допомогу постраждалим йтиметься під час обговорення фільму.

До участі у розмові долучиться юристка, адвокатка, голова правління Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт та координаторка Центру допомоги врятованим Мирослава Квасниця.

Також до дискусії запрошено представника Офісу Генерального прокурора з департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.

Модеруватиме дискусію Зоя Красовська, аналітикиня Львівського медіафоруму та ГО «Жінки в медіа».

Подія відбудеться 7 березня о 16.30 у приміщенні Lviv Media Hub за одресою: м. Львів, вулиця Шевченка, 120 Г (простір KIVSH, корпус 1).

Вхід вільний за умови реєстрації на подію: https://forms.gle/VGWGBk7cpcumQjTc8

Схожі новини