Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи буде обов’язковою щорічна вакцинація від коронавірусу

  • 25.11.2021, 11:15
  • 617

У ВООЗ запевняють, що поки про це рано говорити

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав голова Бюро ВООЗ в Україні, доктор Ярно Хабіхт.

Він зазначив, що сплеск захворюваності від штаму Delta поступовона спадає. Проте в Україні та Європі зараз є захворюваність на сезонний грип.

«Так що ВООЗ вважає важливим робити щеплення від сезонного грипу і COVID-19, і що це можна робити одночасно», — сказав Ярно Хабіхт.

На запитання, чи справді доведеться щорічно вакцинуватися від COVID-19 голова Бюро ВООЗ в Україні відповів:

«Буде видно. Адже ми маємо справу з новою хворобою і новими вакцинами. Наразі ми дізналися, що для деяких препаратів, зокрема — Sinovac і Sinopharm, нам необхідно додати третю дозу в первинний курс вакцинації, особливо для тих, у кого більш низький імунітет або у кого більш високий ризик захворювання COVID. Для них нам потрібна третя доза».

За його словами, наразі тривають безліч дискусій та досліджень щодо зниження рівня імунітету.

Ярно Хабіхт вважає, що медичним працівникам, та тим, хто має більш високий ризик зараження COVID-19, необхідно зробити додаткове щеплення.

«Кожна країна зараз оцінює ситуацію, і ВООЗ пропонує оновлені рекомендації щодо подальших вакцинацій. Зараз поки ще рано говорити, чи доведеться нам робити це щороку. Ми сподіваємося, що ні, але ми не можемо виключати і цю можливість», — сказав він.

Читайте також: У Британії виявили нові мутації коронавірусу

Схожі новини