Передплата 2024 «Добрий господар»

Жінкам заборонили з'являтися в теледрамах

  • 22.11.2021, 08:55
  • 524

В Афганістані таліби ввели ряд нових правил

Як повідомляє BBC, жінкам-журналісткам і ведучим наказали бути в кадрі з покритою головою. Однак в інструкціях точно не зазначено, який саме тип покриття слід використовувати, і журналісти кажуть, що це правило потребує додаткового тлумачення.

Як передає BBC, останній набір інструкцій Талібану, який було видано афганським телеканалам, містить вісім нових правил.

Зокрема, йдеться про заборону фільмів, які суперечать принципам шаріату або ісламського права та афганським цінностям. Кадри, на яких чоловіки оголюють інтимні частини тіла, заборонені.

Комедії та розважальні шоу, що ображають релігію або можуть вважатися образливими для афганців, також заборонені.

Таліби наполягають на тому, що іноземні фільми, які пропагують іноземні культурні цінності, не повинні транслюватися.

Афганські телеканали показують переважно іноземні драми з головними жіночими персонажами, зазначає BBC. За словами члена організації, яка представляє журналістів в Афганістані, Худжатулли Муджаддеді, нові обмеження були неочікуваними. Якщо виконувати всі вимоги талібів, то мовники, ймовірно, будуть вимушені закритися, розповів він BBC.

Раніше Талібан наказав дівчатам і молодим жінкам залишатися вдома замість того, щоб ходити до школи, нагадує BBC. Це зробило Афганістан єдиною країною у світі, яка заборонила половині свого населення здобувати освіту.

Крім того, мер Кабула наказав жінкам-муніципальним службовцям залишатися вдома, якщо їхню роботу може виконувати чоловік.

Читайте також: Естонія надасть Польщі військову допомогу для захисту кордонів: заява

Схожі новини