Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Естонія надасть Польщі військову допомогу для захисту кордонів: заява

  • 19.11.2021, 16:30
  • 490

Естонія скерує понад сотню військовослужбовців на білорусько-польський кордон через міграційну кризу

Про це заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет.

За його словами, так Естонія планує допомогти Польщі захистити кордони від навали мігрантів, передає видання ERR.

«Я підписав протокол засідання про ухвалення рішення, зміст якого в тому, що до Польщі вирушать майже сто осіб», — сказав Лаанет на пресконференції.

Він пояснив, що досі Польща заявляла лише про необхідність політичної підтримки. Однак у понеділок увечері до Міністерства оборони надійшов запит із Варшави із проханням про практичну допомогу.

Очільник Міноборони Естонії пояснив, що у групі, яка прибуде до Польщі — військовослужбовці Збройних Сил та військові поліцейські: і чинні, і резервісти.

Лаанет підкреслив, що цими діями відомство демонструє «силу резервної армії».

Він нагадав, що естонські резервісти раніше брали участь у закордонних місіях: хірурги-резервісти відвідали Афганістан, журналісти-резервісти побували в «гарячих точках» світу.

Також заступник командувача Сил оборони Естонії генерал-майор Вейко-Велло Пальм уточнив, що підрозділ вирушить до Польщі вже цими вихідними, а основні частини прибудуть наступного тижня.

Палм також повідомив, що разом із командою військових відправлять безпілотники. За його словами, в Естонії достатньо дронів, щоб це не завдало шкоди власній обороноздатності.

Читайте також: У ЄС придумали, як боротися із нелегалами

Схожі новини