Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Національна збірна України з кіокушинкай карате здобула історичну перемогу на чемпіонаті Європи

У місті Орадя (Румунія) відбувся чемпіонат Європи з кіокушинкай карате серед юнаків/дівчат, юніорів/юніорок та молоді. Збірна України посіла перше командне місце та здобула історичну перемогу

Національна збірна України з кіокушинкай карате здобула історичну перемогу на чемпіонаті Європи
Національна збірна України з кіокушинкай карате здобула історичну перемогу на чемпіонаті Європи

Під час змагань відзначилися, зокрема спортсмени Львівщини. Про це повідомив «ВЗ» президент національної федерації кіокушинкай карате Олександр Король.

Чемпіонами Європи стали такі спортсмени: Пришляк Анастасія — ката, молодь Кривий Кирило — ката, молодь, Жданюк Йордана — куміте, до 50 кг, кадетки, Творидло Софія — куміте, до 50 кг. Юніорки, Чабан Мар'яна — куміте, 55−60 кг. Юніорки, Наугольник Олег — куміте, 65−70 кг, юніори, Пришляк Анастасія — куміте, до 50 кг. Також на цих змаганнях є ще шість срібних призерів із Львівської області та три «бронзи».

«Національна федерація кіокушинкай карате України відправила на ці змагання 75 спортсменів у всіх вікових групах та вагових категоріях, — каже Олександр Король. — На чемпіонаті Європи брали участь 443 спортсмени з 22 країн старого континенту. Українська збірна здобула 12 — золотих, 15 — срібних, 9 — бронзових медалей. Найбільше вразила Анастасія Пришляк, яка зробила золотий „дубль“ у розділі „ката“ і „куміте“. А також Анастасія Нестеренко, яка з травмованим коліном ефектно відправила в нокдаун своїх суперниць в півфіналі та фіналі».

Олександр Король зауважив, пів року тому на чемпіонаті Європи, де виступали дорослі спортсмени були доволі хороші результати (третє командне місце). А на змаганнях, де виступали юніори у Румунії — перше командне місце.

«Це для нас почесно, — каже він. — Бо усі молоді спортсмени — це майбутні дорослі гравці-чемпіони. Тому ми дуже тішимося їхньою перемогою у Румунії. Ми тренувалися до цих змагань у Кропивницькому. Єдине — з колії нас вибили карантинні обмеження. Не було змоги тренуватися у спортивних залах шкіл. Тренувалися на базі «Політехніки».

Читайте також: Трохи футбольної арифметики

Схожі новини