Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні немає підтверджених летальних випадків від вакцинації, - головний санлікар

  • 15.11.2021, 19:15
  • 540

Жодна смерть після щеплення від COVID-19 в Україні не спричинена препаратом

Науково доведених даних про те, що пацієнти сприймають деякі вакцини краще або гірше, немає. Фото умовне з відкритих джерел
Науково доведених даних про те, що пацієнти сприймають деякі вакцини краще або гірше, немає. Фото умовне з відкритих джерел

Усього летальних випадків впродовж 30 днів після вакцинації було 124 за весь період пандемії.

Про це головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Це ті випадки, коли людина мала вакцинацію в анамнезі і померла за 30 днів після щеплення. Вони підлягають окремому розслідуванню», — каже експерт.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснював, що так званими несприятливими подіями після імунізації вважають будь-які наслідки, що сталися через місяць після щеплення — навіть ДТП.

Наразі приблизно 0,018% пацієнтів від загальної кількості щеплених мають такі несприятливі наслідки після імунізації.

Більшість несприятливих подій після імунізації — це легкі випадки, а розслідування смертей не виявили жодного зв’язку з вакцинацією.

«Наразі в нас є лише статистика несприятливих випадків після імунізації. Але знову ж таки, вона не свідчить про те, що якась вакцина погана або викликає побічні реакції. Йдеться про індивідуальну реакцію людини на препарат. А реакція може бути на будь-яке щеплення, не лише від Covid-19», — заявив Кузін.

Читайте також: В Ізраїлі будуть вакцинувати дітей від коронавірусу

Схожі новини