Передплата 2024 ВЗ

Чому закрили Kyiv Post, - журналіст

  • 09.11.2021, 13:35
  • 686

Журналіст-розслідувач вважає, що єдине англомовне видання в Україні закрили через тиск президента

Михайло Ткач заявив про можливі причини закриття видання Kyiv Post.

«Київ Пост закрили через тиск президента Зеленського. Представників його влади. Англомовна газета сприймалась дуже чутливо, адже багато західних посольств та представників провідних та вільних країн дізнавалися новини про Україну саме від Kyiv Post», — заявив журналіст-розслідувач Михайло Ткач на своїй сторінці в Facebook.

За словами Ткача, закриття єдиної в країні англомовної газети для багатьох стало сигналом, що влада в Україні не демократична, а чинний президент має авторитарний ухил.

«Аби переконатися в тому, що влада президента Зеленського не демократична, а президент Зеленський авторитарний, комусь знадобиться більше часу, комусь менше. Хтось чекає, допоки відчує це особисто на собі. Комусь достатньо подібних сигналів, як цей», — додав Ткач.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у своєму Фейсбуці заявив про свою тривогу і про утиски свободи слова.

«Припинення виходу „на короткий термін“ впливового якісного англомовного видання, яким є Kyiv Post, викликає тривогу… Є підстави говорити про утиски свободи слова та про втручання видавця у незалежну редакційну політику ЗМІ», — наголосив Томіленко.

Читайте також: Гордон і Комаровський про Зеленського: «73% лоханулись і ми з тобою лоханулися!» (відео)

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…