Передплата 2024 «Добра кухня»

Коли учні початкових класів сядуть за парти?

Карантинні обмеження у Львові посилили: у ресторанах з 6 листопада заборонено продавати алкогольні напої після 23 години

До 14 листопада Львівська міська комісія з питань з надзвичайних ситуацій може послабити локдаун й дозволить відновити навчання у початковій школі Львівської ОТГ (для цього у закладах освіти має бути стовідсоткова вакцинація педагогів та інших працівників). Таке рішення ухвалять і на основі покращення ситуації з коронавірусом, проте станом на 6 листопада ситуація критична. Про це сказав у коментарі «ВЗ» перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Розглядаємо питання відновлення навчання учнів: спершу початкову школу, потім — учнів старих класів, — зауважив Москаленко. — До нас з цією проблемою звертаються батьки. Наразі обмеження діють до 14 листопада. Моніторимо ситуацію».

«Комісія з надзвичайних ситуацій засідає щодня, там зокрема розглядають питання закриття закладів, що порушують карантин — працівники без вакцинації, чи працюють довше, ніж дозволено, — наголошує Андрій Москаленко. — 6 листопада комісія оголосить про закриття за грубі порушення ще кілька закладів громадського харчування, серед яких і нічні клуби Львова. У цій епідеміологічній ситуації, яка склалася, для нас було важливо з 6 листопада обмежити роботу закладів харчування. Ресторанам та кафе дозволено роботу з 6-ї до 23-ї, а після цього часу дозволяється працювати на доставку і „на виніс“. Їжу мають видавати через вікно, але біля нього не має бути скупчень людей. Після 23:00 год категорично заборонено продаж алкогольних або слабоалкогольних напоїв в закладах громадського харчування».

Андрій Москаленко пояснив, що після 23-ї год алкоголь не можна замовити в кафе та ресторанах навіть через кур’єра.

Читайте також: 58% мешканців Львова отримали першу дозу, близько 40% - другу

Схожі новини