Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові почали вакцинувати дітей: що варто знати батькам?

У Львові стартувала кампанія вакцинації дітей, віком від 12 до 17 років

У Львові почали вакцинувати дітей: що варто знати батькам?
У Львові почали вакцинувати дітей: що варто знати батькам?

Як сказала на брифінгу медична директорка з материнства та дитинства 5-ї міської лікарні Львова Ірина Полюга, у підлітковий вік знижений імунітет і шанси захворіти на «ковід» дуже високі.

«Ми раді, що держава дозволила вакцинувати дітей з 12 до 17 років, — каже пані Ірина. — Якщо вакциновані діти раптом захворіють, то перебіг буде в легкій формі і без ускладнень».

Де можна вакцинувати дітей?

Перше правило — це потрібно робити лише у супроводі батьків чи опікунів, підписати згоду, яка передбачена на кожну дитину.

Друге — вакцинувати можна на будь-яких пунктах: стаціонарних чи на пунктах масової вакцинації, де працюють сертифіковані бригади медиків. Перед щепленням, каже Ірина Полюга, дитину має оглянути медик.

«Перед вакцинацією батьки мають звернутися до свого сімейного лікарня, який дасть довідку з підтвердженням про наявність в дитини щеплень, — каже лікар. — Бо Міністерство охорони здоров’я прийняло одну з умов — наявність вікових родинних щеплень. Якщо цього немає, дитина може почати це щеплення і через 14 днів зробити вакцинацію від коронавірусу. Це не стосується вакцинації від грипу. Або не стосується екстрених вакцинацій — від правця, сказу».

Дітей вакцинують лише Pfizer, але дозою 0,3 мл. Інтервал щеплення — 21−28 днів.

У дітей немає побічних дій після вакцини. Але протипокази щодо вакцинації такі самі, як у дорослих.

Читайте також: «Ковід закінчиться, а 2-гий клас не повернеш«

Фото Романа Балука, ЛМР

Схожі новини