Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ковід закінчиться, а 2-гий клас не повернеш»

  • 03.11.2021, 12:10
  • 869

Біля Ратуші з’явилися парти. Так батьки вимагають відновити очну форму навчання

Фото 032
Фото 032

Сьогодні, 3 листопада, біля львівської Ратуші батьки влаштували акцію-звернення до влади з вимогою скасувати дистанційне навчання і повернутися за шкільні парти.

Фото 032
Фото 032

Зазначимо, Львів у «червоній зоні», відтак школи Львова перейшли на дистанційне навчання із 1 листопада.

Нагадаємо, у вівторок, 2 листопада, на платформі місцевих петицій зареєстрували електронний документ щодо відновлення у Львові очної форми навчання в освітніх закладах за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Автор петиції — Анна Косарєва. На голосування відведено — 60 діб. Станом на сьогодні петиція має 555 підписів. Тепер її мають розглянути депутати на сесії Львівської міськради.

Читайте також: «Дистанційне навчання у школах Львова цілком законне«

Ситуацію із дистанційним навчанням напередодні прокоментувала начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик. Вона зазначила, що станом на вівторок, 2 листопада, у Львові ще немає стовідсоткової вакцинації персоналу в школах, як цього вимагає постанова Кабміну, тому дистанційне навчання цілком законне. Чиновниця каже, що у школах Львова вакциновано 92% персоналу, 95% - працівників позашкілля, 87% - у садочках.

«Лише 9 шкіл Львівської ОТГ мають 100% вакцинацію персоналу, — наголошує Зоряна Довганик. — Але це нам не робить „погоди“, бо це невеличкі школи, які приєднано до Львівської ОТГ, і вони теж змушені були піти на онлайн-навчання. Зважаючи на критичну ситуацію у Львові, міська комісія з питань надзвичайних ситуацій ухвалила рішення і там запровадити дистанційне навчання. Серед шкіл, де вакциновано весь персонал — у Малих Грибовичах, Зашкові, Гряді, три школи та ліцей у Винниках».

Напередодні ситуацію прокоментував і міський голова Львова Андрій Садовий. Він зазначив, що отримує багато звернень від батьків, які незадоволені тим, що діти навчаються у дистанційному форматі.

«Ми готові відновити навчання в очному режимі, щойно динаміка госпіталізацій стабілізується», — написав мер у Фейсбуці.

Він зазначив, що правила «червоної» зони карантину ніхто не скасовував. Тому, за його словами, всі навчальні заклади Львова повинні приготуватися до відновлення очного формату навчання на 100%.

«Це означає, що всі працівники шкіл повинні бути вакциновані двома дозами вакцини. Це єдина умова, за якої ми зможемо відновити нормальний навчальний процес», — наголосив мер.

Читайте також: На Львівщині за добу — понад півтори тисячі нових хворих

Схожі новини