Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Дистанційне навчання у школах Львова цілком законне”

Лише у дев'яти школах Львівської ОТГ персонал повністю вакцинований

У вівторок, 2 листопада, на платформі місцевих петицій зареєстрували електронний документ щодо відновлення у Львові очної форми навчання в освітніх закладах за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Автор петиції — Анна Косарєва. На голосування відведено — 60 діб. Станом на 15 годину 2 листопада — 246 голосів з 500 необхідних для розгляду.

«На початку вересня в постанові КМУ № 1236 були внесені зміни, які дозволяли роботу освітніх закладів в червоній зоні за умови 100% вакцинації колективу. І саме можливість продовжувати роботу не у форматі дистанційного навчання спонукало більшість освітніх колективів вакцинуватися, — розповідає Анна Косарєва. — Але у жовтні, навіть до моменту проголошення «червоної зони» у Львові, школи і позашкілля були відправлені на дострокові канікули на тиждень раніше. З першого листопада переведені на дистанційне навчання.

Всупереч змінам до постанови Кабінету міністрів та численних рекомендацій UNICEF не закривати школи. Навчання за допомогою дистанційних технологій в першу чергу б"є по родинах з дітьми молодшого шкільного віку, в яких батьки змушені обирати між власне своєю роботою і організацією навчання дітей вдома, та родинах з соціально незахищених верств населення, в яких нема матеріальної можливості забезпечити дітей засобами для організації дистанційного навчання: інтернетом та смартфоном/планшетом/комп'ютером".

Як сказала у коментарі «Високому Замку» начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, станом на вівторок, 2 листопада, у Львові ще немає стовідсоткової вакцинації персоналу в школах, як цього вимагає постанова Кабміну, тому дистанційне навчання цілком законне.

Чиновниця каже, що у школах Львова вакциновано 92% персоналу, 95% - працівників позашкілля, 87% - у садочках.

«Лише 9 шкіл Львівської ОТГ мають 100% вакцинацію персоналу, — наголошує Зоряна Довганик. — Але це нам не робить „погоди“, бо це невеличкі школи, які приєднано до Львівської ОТГ, і вони теж змушені були піти на онлайн-навчання. Зважаючи на критичну ситуацію у Львові, міська комісія з питань надзвичайних ситуацій ухвалила рішення і там запровадити дистанційне навчання. Серед шкіл, де вакциновано весь персонал — у Малих Грибовичах, Зашкові, Гряді, три школи та ліцей у Винниках».

Читайте також: «Якщо маєте COVID-сертифікат, можете зайти всередину кафе, якщо ні — винесемо каву до входу»

Схожі новини