Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НАТО облаштував нову базу

  • 24.10.2021, 09:15
  • 557

Військово-повітряні сили країн-членів НАТО після модернізації і сертифікації дислокувалися на військовому аеродромі Лієлварде в Латвії

Фото fbc.ua
Фото fbc.ua

Про це передає Інтерфакс-Україна з посиланням на повітряне командування Альянсу.

«Тепер союзні ВПС НАТО мають доступ до ще одного модернізованого військового аеродрому в регіоні Балтики. Аеродром Лієлварде може приймати союзні літаки в будь-який час доби і при будь-яких погодних умовах», — написали в Альянсі.

Авіабаза у Лієлварде розташована на південний схід від Риги. Її засновав СРСР ще в 1970 році. Вона була однією з найбільших в країнах Балтії.

Згідно з повідомленням Альянсу, винищувачі НАТО, які здійснюють патрулювання в регіоні Балтики, зможуть використовувати аеродром як запасний злітно-посадковий майданчик.

Тобто, якщо вони не зможуть використати авіабази в Емарі в Естонії або Шяуляй в Литві винищувачі прямуватимуть в Лієлварде в Латвії.

Скоро на латвійський аеродром вже планують прибути датські винищувачі F-16 для здійснення на ротаційній основі натівського патрулювання в балтійському регіоні.

У НАТО зазначили, що авіабаза в Лієлварде матиме велике значення для передового розміщення сил альянсу на його східному фланзі.

На авіабазі, крім винищувачів, також розміщуватимуться військово-транспортні літаки і далекі безпілотні літальні апарати.

Читайте також: «Вступ України і в НАТО, і в Євросоюз — це завдання для покоління Zoom»

Схожі новини