Передплата 2024 «Добрий господар»

РНБО допустила помилку щодо 108 осіб, – секретар

  • 16.10.2021, 10:50
  • 626

У рішенні РНБО застосувати санкції для кримінальних авторитетів та злодіїв у законі допустили помилку щодо 108 осіб

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив на брифінгу в п’ятницю, 15 жовтня.

«Наступне питання, яке ми розглядали на порядку денному (засідання РНБО — ред.), — про стан виконання протокольного доручення із застосування санкцій щодо контрабандистів і ворів у законі. Почали з питання криміналітету. Була доповідь міністра внутрішніх справ. На превеликий жаль, в рішенні РНБО, які готувалися раніше, були свідомі чи несвідомі помилки щодо 108 осіб, які ми вже виправили. Міністр проінформував, що 8 людей, які були причетні до оформлення цих документів, покарані. Частина з них звільнена з лав Міністерства внутрішніх справ, дві людини понижені в ієрархії роботи цього міністерства», — розповів секретар.

Данілов також повідомив, що РНБО доручила міністру внутрішніх справ зробити додаткову перевірку щодо 9 осіб із згаданого списку санкцій.

«Було прохання людей, які переймаються питанням волонтерів, наших батальйонів, щодо 9 осіб, які були внесені в цей список. Їхнє бачення: треба зробити додаткову перевірку цих осіб. Є протокольне доручення міністру зробити таку перевірку і, якщо буде необхідно, внести на найближче засідання РНБО відповідні пропозиції щодо цих осіб, які мають відбути додаткову перевірку ще й Міністерства внутрішніх справ», — сказав він.

Секретар РНБО також зазначив: щодо кримінальних авторитетів і злодіїв у законі «продовжується робота».

«Ми отримали звіт, де вони зараз перебувають. З усіх 17 злодіїв у законі, які були під санкціями, на сьогоднішній день жоден не є на волі. Частина з них покинула територію нашої країни, інша — в СІЗО», — заявив Данілов

Читайте також: Майже 200 осіб потрапили у санкційний список

Схожі новини