Передплатити Підтримати

Незвичайні рецепти картопляного пюре

Картопляне пюре можна готувати як традиційно, так і зовсім нестандартно


Фото: Zira.uz

Що можна додати в пюре?

Щоб пюре було ніжним і мало вершковий смак — додайте в нього молоко і вершкове масло. Молочні продукти повинні бути кімнатної температури і мати високий відсоток жиру, пише УНІАН.

Іноді для більш багатого смаку в пюре додають кілька столових ложок сметани, майонезу, натурального йогурту або тертий сир. Також в будьяке овочеве пюре можна покласти смажену цибулю, гриби, паприку, сире яйце або зелень.

Картопляне пюре з маслом і молоком

Фото: Lenta.ua

Інгредієнти

  • Крохмалиста картопля — 1 кг.
  • Тепле молоко — 0,5 склянки.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.

Приготування

Картоплю очистити і порізати невеликими шматками, щоб вона швидше зварилася. Покласти картоплю в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Коли вода закипить, посоліть блюдо, зменшіть вогонь і варіть протягом 15−18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.

Відкинути готову картоплю на друшляк, покласти в каструлю, додати тепле молоко і м'яке вершкове масло. Розім'яти картоплю товкачем для пюре до однорідності. Не використовуйте міксер або блендер — так блюдо стане клейким і несмачним. У готове пюре можна додати спеції або зелень.

Картопляне пюре зі смаженою цибулею

Фото: Paralleli

Інгредієнти

  • Картопля — 1.5 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 200 г.
  • Молоко — 250 мл.
  • Вершкове масло — 50 г.
  • Рослинна олія — 50 г.
  • Сіль — 1.5 ч. л.

Приготування

Картоплю очистити і довільно нарізати. Викласти в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покрила картоплю. Варити на слабкому вогні 25 хвилин. В середині варіння посолити.

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Коли картопля звариться, злити з неї воду і додати обсмажену цибулю. Покласти м'яке вершкове масло, влити гаряче молоко і подрібнити пюре товкачем.

Картопляно-гарбузове пюре з прянощами

Фото: Уніан

Інгредієнти

  • Картопля — 800 г.
  • Гарбуз — 500 г.
  • Топлене масло — 20 г.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Молоко — 125 мл.
  • Вершки — 100 мл.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Мелений чорний перець.
  • Мускатний горіх.

Приготування

Картоплю і Гарбуз очистити, середньо нарізати, покласти разом в каструлю з водою і варити 30 хвилин. На сковороді нагріти топлене масло і підсмажити на ньому дрібно нарізаний часник. Злити з овочів воду, додати до них молоко, вершки і вершкове масло. Добре перемішати, приправити сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішати.

Читайте також: Рецепт смачного пирога для ледачих