Незвичайні рецепти картопляного пюре
- 15.10.2021, 20:15
- 3 785
Картопляне пюре можна готувати як традиційно, так і зовсім нестандартно
Що можна додати в пюре?
Щоб пюре було ніжним і мало вершковий смак — додайте в нього молоко і вершкове масло. Молочні продукти повинні бути кімнатної температури і мати високий відсоток жиру, пише УНІАН.
Іноді для більш багатого смаку в пюре додають кілька столових ложок сметани, майонезу, натурального йогурту або тертий сир. Також в будьяке овочеве пюре можна покласти смажену цибулю, гриби, паприку, сире яйце або зелень.
Картопляне пюре з маслом і молоком
Інгредієнти
- Крохмалиста картопля — 1 кг.
- Тепле молоко — 0,5 склянки.
- Сіль — 1 ч. л.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
Приготування
Картоплю очистити і порізати невеликими шматками, щоб вона швидше зварилася. Покласти картоплю в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Коли вода закипить, посоліть блюдо, зменшіть вогонь і варіть протягом 15−18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
Відкинути готову картоплю на друшляк, покласти в каструлю, додати тепле молоко і м'яке вершкове масло. Розім'яти картоплю товкачем для пюре до однорідності. Не використовуйте міксер або блендер — так блюдо стане клейким і несмачним. У готове пюре можна додати спеції або зелень.
Картопляне пюре зі смаженою цибулею
Інгредієнти
- Картопля — 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста — 200 г.
- Молоко — 250 мл.
- Вершкове масло — 50 г.
- Рослинна олія — 50 г.
- Сіль — 1.5 ч. л.
Приготування
Картоплю очистити і довільно нарізати. Викласти в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покрила картоплю. Варити на слабкому вогні 25 хвилин. В середині варіння посолити.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Коли картопля звариться, злити з неї воду і додати обсмажену цибулю. Покласти м'яке вершкове масло, влити гаряче молоко і подрібнити пюре товкачем.
Картопляно-гарбузове пюре з прянощами
Інгредієнти
- Картопля — 800 г.
- Гарбуз — 500 г.
- Топлене масло — 20 г.
- Часник — 1 зубчик.
- Молоко — 125 мл.
- Вершки — 100 мл.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Мелений чорний перець.
- Мускатний горіх.
Приготування
Картоплю і Гарбуз очистити, середньо нарізати, покласти разом в каструлю з водою і варити 30 хвилин. На сковороді нагріти топлене масло і підсмажити на ньому дрібно нарізаний часник. Злити з овочів воду, додати до них молоко, вершки і вершкове масло. Добре перемішати, приправити сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішати.
Читайте також: Рецепт смачного пирога для ледачих