Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони виплатило заборгованість військовим

  • 15.10.2021, 14:35
  • 536

Міністерство оборони виплатило майже 3,7 млрд гривень заборгованості

Про це повідомляє Міноборони.

«Міністерство оборони України у період 11 та 12 жовтня 2021 року профінансувало військові частини та установи Збройних Сил України на загальну суму майже 3,7 млрд гривень. Питання виділення необхідного фінансового ресурсу та виплат коштів військовослужбовцям Збройних Сил перебувало на особистому контролі Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти призначені для погашення заборгованості з одноразових додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, виплати винагород, заохочення особового складу тощо.

Так, 1,81 млрд гривень виділено на виплати грошової допомоги на оздоровлення. Майже 247 млн гривень спрямовано на виплату винагороди за підписання першого контракту та інших одноразових виплат.

Для матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців переказано майже 50 млн гривень, 195 млн гривень на виплату компенсації за піднайом житла, ще понад 82 млн гривень призначені для розрахунків зі звільненими з військової служби.

Крім того, для виплати винагороди за участь в ООС за вересень 2021 року виділено понад 725 млн гривень. До Дня Захисників та захисниць України військовослужбовців заохочено більше ніж на 641 млн гривень.

Читайте також: Україні надійшла партія військової допомоги

Схожі новини