Передплата 2024 «Добрий господар»

Instagram запустить нову функцію

  • 12.10.2021, 09:30
  • 758

В Instagram запрацює система повідомлень, яка спонукатиме підлітків робити перерви під час використання додатку. Ці повідомлення будуть з’являтися, коли час “серфінгу” перевищить встановлений час

Фото vikna.if.ua
Фото vikna.if.ua

Як пише The Verge, соцмережа анонсувала можливість «зробити перерву», яка має убезпечити підлітків від шкідливого контенту.

Нові функції спрямовані на те, щоб, зокрема, спонукати підлітків «відпочити» від платформи.

«Ми збираємося представити щось, що, я думаю, буде мати велике значення, а саме, наші системи будуть бачити, що підлітки дивляться один і той самий контент знову й знову, і цей контент не сприяє їхньому розвитку. Тому ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту», — заявив віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг.

Йдеться, наприклад, про те, що сприйняття ідеальної фігури у багатьох підлітків спотворюється під впливом «зіркових акаунтів».

Така тенденція шкодить ментальному здоров’ю молодого покоління.

З цим і буде боротися нова функція платформи.

Поки не відомо, коли вона з’явиться у користувачів; представник Facebook на запитання видання уточнив, що тестування почнеться «незабаром».

Наразі платформа планує надати батькам додаткові інструменти контролю для спостереження за підлітками.

У материнській компанії Facebook сподіваються повернути репутацію після виступу перед сенаторами колишньої співробітниці компанії Френсіс Хауген.

Читайте також: В Instagram та Facebook знову стався збій: що трапилося

Схожі новини