Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США розкрили особу маніяка, якого шукали 50 років

  • 07.10.2021, 19:55
  • 672

Особу маніяка «Зодіак» шукали половину століття

Розслідувальна група The Case Breakers розповіла, що маіняком виявився Гері Френсіс Піст — ветеран ВПС США.

Згідно з інформацією The Case Breakers, яка складається з понад 40 колишніх слідчих, журналістів і офіцерів військової розвідки, маніяк помер у 2018 році. Нові докази, знайдені у судово-медичних документах, і фотографії, які виявили у фотолабораторії злочинця, дозволили встановити особу серійного вбивці. Про це повідомляє «Дивогляд» із посиланням на Fox News.

Зокрема, на одній фотографії помітили шрам на чолі Поста, що збігається з фотороботом «Зодіака». Також учасники Case Breakers розшифрували лист завдяки повному імені Поста.

Згідно з даними розслідувальної групи, вбита у 1966 році 18-річна Чері Джо Бейтс — шоста жертва чоловіка, але поліцейські спростовують цю інформацію. Цю версію вони аргументують таким чином:

Пост свого часу проходив медичне обстеження через «інцидент зі стріляниною» у лікарні, яка знаходилася в 15 хв від місця, де вбили 18-річну дівчину. Окрім цього, на місці трагедії знайшли наручний годинник з бризками фарби.

Експерти припускають, що цей предмет належав Посту, бо той протягом 40 років фарбував будинки. Також детективам вдалося знайти сліди черевиків військового типу (Пост — ветеран ВВС США), які схожі на знайдені на місцях злочинів, скоєних «Зодіаком».

Окрім цього, учасники The Case Breakers зв'язалися з колишньою сусідкою Поста та його дружини. Та ознайомилася з доказами та теж почала вважати, що чоловік був «Зодіаком». За словами жінки, яка назвала себе Гвен, Пост няньчив її у 70−80-х роках минулого століття та жорстоко ставився до своєї. Також він навчив її стріляти з вогнепальної зброї.

Журналісти також опитали жінку, яка представилася Мішель. Вона стверджує, що була цивільною дружиною сина ймовірного маніяка. Також жінка страждала від насильства з боку батька свого чоловіка.

У 2004 році справа «Зодіака» була закрита департаментом поліції Сан-Франциско, але її знову відкрили у 2007 році. Каліфорнійський департамент юстиції не закриває цю справу з 1969 року.

Читайте також: Президент хапав прем'єра за стегно…

Схожі новини