Передплата 2024 ВЗ

Президент хапав прем'єра за стегно...

Колишня прем'єр-міністерка Данії Геллє Торнінг-Шмідт звинуватила Валері Жискар д'Естена у сексуальних домаганнях

За словами експрем'єрки, під час прийому у французькому посольстві у Копенгагені колишній президент Франції хапав її за стегно.

Фото ukrinform.com.
Фото ukrinform.com.

Про цей випадок ідеться у книзі спогадів Геллє Торнінг-Шмідт під назвою Blondinens betragtninger («Міркування блондинки»). Інцидент начебто стався у 2002−2003 роках. Колишня данська прем'єрка описала одну зі своїх зустрічей у посольстві Франції у Копенгагені. Там організували вечірку на честь експрезидента Франції Валері Жискар д'Естена, який приїхав до Данії.

«Він сидів поруч і схопив мене під столом за стегно, — цитує France24 фрагмент книги спогадів Геллє Торнінг-Шмідт. — Я пересіла. То були інші часи, але я вже тоді вважала, що це неправильно. Уся та ситуація мене розлютила».

Як нагадує France24, це вже не перший схожий закид на адресу експрезидента Франції. Зокрема, німецька журналістка Анн-Катрін Штраке стверджувала, що під час інтерв'ю Валері Жискар д'Естен тричі торкнувся її плечей…

Відповісти на усі ці звинувачення колишній президент Франції уже не зможе. Минулого року Валері Жискар д'Естен помер (через ускладнення після ковіду). Йому було 94 роки. Господарем Єлисейського палацу Валері Жискар д'Естен був у 1974−1981 роках.

Читайте також: Facebook під ударом критики

Схожі новини