Передплата 2024 ВЗ

У мережі з'явилося відео допиту бойовика, який втік від територистів ЛНР

  • 01.10.2021, 13:15
  • 702

Відео допиту оприлюднила СБУ

Як розповіли в СБУ, бойовик, який напередодні вийшов на позиції українських військових на Луганщині, є колишнім мешканцем Попасної.

У 2014 році він виїхав на тимчасово окуповану територію разом з батьком, який був активним учасником незаконних збройних формувань.

У 2016 році молодик уклав контракт із незаконним збройним формуванням — так званою «6 отдельного мотострелкового казачьего полка имени атамана Платова народной милиции ЛНР».

Він «служив» на різних посадах та брав участь у збройному опорі підрозділам сил АТО/ООС.

На відео Служби безпеки бойовик розповідає про свій підрозділ, називає позивні своїх «командирів» та розповідає, що до позицій сил ООС пробирався приблизно 2 години попри загрозу підірватися на міні.

За свідченнями затриманого, він має паспорт громадянина РФ, українського ж документа не має, бо на початку російської агресії мав 15 років.

«Бойовик надав свідчення слідчим СБУ. За його словами, він розчарувався в ідеях терористичної організації та вирішив повернутися у рідне місто. Іншого варіанту, як втекти під час чергування у нього не було. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Підозрюваний наразі під вартою», — повідомили в СБУ.

Читайте також: Бойовики напали на село

Схожі новини