Передплата 2024 ВЗ

Кулеба відреагував на заяву Угорщини про можливе блокування вступу України в НАТО

  • 30.09.2021, 13:35
  • 556

Очільник МЗС прокоментував погрози Угорщини заблокувати вступ до НАТО

Дмитро Кулеба під час пресконференції заявив про готовність України дружити та співпрацювати з Угорщиною, проте в разі атаки на політичні інтереси України захист буде серйозним. Його слова пролунали у відповідь на погрози угорських урядовців заблокувати вступ України до НАТО в разі, якщо український уряд втручатиметься в енергетичну політику сусідньої країни, повідомляє Суспільне.

«Власне, ніякої новини прем’єр-міністр Орбан не озвучив. Угорщина послідовно оголошувала, що питання НАТО буде вирішено після комплексного розв'язання питання з національною угорською меншиною в Україні. А це не простий вузол, і його треба розв’язувати один завиток за іншим», — зазначив посадовець.

За його словами, кожне успішне засідання комісії «Україна — НАТО» дозволяє розв’язати один такий «завиток».

«Ще раз наголошую, дуже чітко і спокійно — я завжди дотримувався і буду дотримуватися дуже простої лінії: я за дружбу, я за співробітництво», — підкреслив міністр.

Кулеба додав, що попри обміни різкими заявами Україна готова до співпраці з Угорщиною.

«Але якщо хтось робитиме щось, що не відповідає українським інтересам і безпосередньо їх зачіпає, і буде бити по нас — ми будемо бити у відповідь. Дипломатично, безумовно. Все дуже просто. Тому ми за позитив, за конструктив, але з повагою до позицій України. І ми готові поважати позиції інших країн», — підсумував він.

Читайте також: Єрмак хоче перемовин з РФ по Донбасу

Схожі новини