Передплата 2024 ВЗ

Рущишин більше не керівник Львівської обласної організації «Голосу»: його відсторонили (оновлено)

Політрада партії «Голос» відсторонила Ярослава Рущишина з посади голови Львівської обласної територіальної організації політичної партії «Голос»

Відповідне рішення політрада ухвалила 28 вересня.

Для забезпечення безперервності діяльності осередку тимчасовим виконувачем обов’язків голови призначено Андрія Осадчука.

Андрій Осадчук — заступник голови партії, перший заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

Як йдеться у повідомленні, «Голос» вдячний Ярославу Рущишину за його внесок у розбудову Львівської обласної територіальної організації політичної партії, проте «останні події у Верховній Раді, відкрита співпраця з Офісом президента разом з частиною депутатів фракції «Голос»; спільне голосування з порушенням регламенту Верховної Ради; робота в інтересах влади заради завуальованих хабарів у вигляді бюджетного фінансування округів депутатками-мажоритарницями від Львівщини Галиною Васильченко та Наталією Піпою; відкриті дії, спрямовані на розвал партії та фракції, а також відсутність реакції Львівської організації та її очільника робить неможливим подальше перебування пана Рущишина у керівних органах одного з ключових осередків партії «Голос».

«Це ознака політичної агонії партійної організації „Голосу“ за нинішнього керівництва, — прокоментував ситуацію для „ВЗ“ Ярослав Рущишин. — Ця політична агонія продовжується. Це невміння керувати політичною партією в політичний спосіб. І це відповідно призводить до самопоїдання. За принципом: „Ми не можемо воювати з політичними опонентами, то будемо воювати зі своїми“. А щодо так званою „розвалу партії“, в якому мене звинувачують, то нехай подивляться на львівську партійну організацію „Голосу“ і покажуть нам хоча б ще одну таку добре розбудовану організацію в Україні. Тому про жодний розвал не йдеться. А от вони справжні фахівці з руйнування — це точно. Тому нам до цього треба відповідно і ставитися. Ми сьогодні зберемо раду львівської організації та й порадимося, що робити. Далі може приймемо заяву. У будь-якому випадку я не припиняю своєї діяльності».

Політична рада партії звернулася до ради Львівської організації з проханням надати свої пропозиції щодо кандидатури на посаду нового голови обласної організації.

Читайте також: Святі проти найсвятіших. Чому розвалився «Голос»

Схожі новини