Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні зросли місячні тарифи на газ

  • 27.09.2021, 12:50
  • 732

Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення. У жовтні ціни різко зросли, однак річні тарифні плани не змінилися та досі є вигіднішими

За даними сайтів компаній місячні ціни, які компанії пропонують на жовтень, іноді перевищують 30 гривень за кубометр.

Зокрема, «Київгазенерджи» продає газ по 30,50 гривень за кубометр. У вересні тариф цієї компанії був на рівні 19,80 гривень, а в серпні — 15,76 гривень за кубометр.

Деякі компанії пропонують газ на місяць значно дешевше.

Місячний тариф компанії YASNO у Києві, Дніпрі та Донецькій області становить 12 гривень за кубометр на жовтень. «Полтавагаз збут» пропонує тариф на рівні 19,80 гривень. «Галнафтогаз» зберіг місячний тариф на жовтень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

Водночас більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів і залишили лише річну пропозицію. До них належать компанії під брендом «Твій Газзбут», на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячний тариф і «Нафтогаз України».

Тим часом базові річні фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК «Нафтогаз України» — 7,96 гривень за кубометр.

Читайте також: Вартість газу б"є рекорди. Що робити Україні

Схожі новини