Передплата 2024 «Добрий господар»

Два українські фільми потрапили на Варшавський кінофестиваль

  • 24.09.2021, 11:15
  • 516

До міжнародного конкурсу Варшавського кінофестивалю відібрали дві українські стрічки: “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” Тараса Томенка та “Носоріг” Олега Сенцова

Як повідомляє Держкіно, на 37-му Варшавському МКФ повнометражний ігровий фільм «Будинок „Слово“. Нескінчений роман» матиме світову прем’єру.

«Будинок „Слово“. Нескінчений роман» — це драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.

Створена у копродукції України, Польщі та Німеччини стрічка «Носоріг» Олега Сенцова вперше була представлена світовому загалу на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і розпочинає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Варшавський кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 17 жовтня 2021 року.

Читайте також: Український фільм про війну з Росією змагатиметься за нагороди на Варшавському міжнародному кінофестивалі

Схожі новини