Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчитися ніколи не пізно: у Львові вперше відкриють університет для пенсіонерів

Навчання у цьому навчальному закладі безкоштовне і передбачатиме також практику зі здорового способу життя

Благодійний фонд «Давай допоможемо» запускає новий соціальний проєкт у Львові — університет третього віку «Протон». Це інноваційний проєкт, що має на меті надати можливість безбар’єрного доступу до неформальної освіти людям у віці 60+. Навчання у цьому університеті цілком безоплатне і стартує вже з 1 жовтня. Про це повідомив «ВЗ» регіональний менеджер благодійного фонду Павло Коваль.

«Слухачами університету можуть бути люди похилого віку, що мають статус пенсіонера, — каже пан Павло. — Мета цього проєкту — покращення якості та тривалості життя людей пенсійного віку шляхом впровадження культури навчання впродовж всього життя, розвитку діалогу між поколіннями. Проєкт є неприбутковим та функціонує на волонтерських засадах».

За його словами, слухачі університету для пенсіонерів можуть обрати три предмети у формі лекцій, одне практичне заняття та одне спортивне або творче заняття. Навчальний рік складається із двох семестрів: осінній — з жовтня до грудня та весняний — з лютого до травня. В університеті слухачі зможуть отримати нові знання на програмі «Бізнес та підприємництво» — це для активних людей, які мають бажання вести власну справу та займатись підприємництвом.

Читайте також: Україна перейшла в «жовту» карантинну зону. Що це означає?

Схожі новини