Передплата 2024 ВЗ

МОН: за яких умов навчальні заклади працюватимуть у звичному режимі

  • 21.09.2021, 17:55
  • 560

Міносвіти зазначило, що закладам освіти необхідно мати 80-відсотковий рівень вакцинації

Для відвідування навчальних закладів в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки необхідно, щоб щонайменше 80% працівників закладів були вакциновані від COVID-19 або вже перенесли захворювання.

Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі Міністерства охорони здоров’я.

«При „жовтому“ рівні епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів, що підтверджують вакцинацію», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, такими документами є:

  • «жовтий» COVID-сертифікат, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • «зелений» COVID-сертифікат, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке видається сімейним лікарем після отримання повного курсу щеплення від COVID-19;
  • довідка 063, яка видається сімейним лікарем після щеплення однією дозою дводозної вакцини;
  • COVID-сертифікат про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).

При цьому з урахуванням дати введення дози вакцини термін чинності «жовтих» COVID-сертифікатів становить 120 днів, а «зелених» сертифікатів — 365 днів.

«COVID-сертифікати, видані на підставі щеплення дводозною вакциною, набувають чинності з дня вакцинації, однодозною вакциною — із 14-го дня після вакцинації. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів із врахуванням дати підтвердження захворювання тестом», — додали у міністерстві.

Читайте також: Понад 80% шкіл Львівщини будуть навчатися дистанційно

Схожі новини