Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Затримали екссиловика, який може бути причетний до вбивств активістів

  • 20.09.2021, 12:15
  • 521

Офіс генпрокурора (ОГП) заявив про затримання колишнього правоохоронця, підозрюваного у вбивстві активістів Майдану в лютому 2014 року. Він переховувався від суду і слідства

Про це повідомили у пресслужбі ОГП.

Відомо, що затриманий — колишній працівник керівного складу управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві. На початку вересня його оголосили у розшук після повідомлення про підозру.

Слідство встановило, що у лютому 2014-го екссиловик виконував злочинний наказ керівництва ГУ МВС і перевищував владу. Зокрема, підозрюваний перешкоджав масовому руху мітингувальників з Майдану до Верховної Ради для підтримки голосування нардепів за повернення до Конституції 2004 року, яка передбачала обмеження повноважень президента.

За даними Офісу генпрокурора, затриманий організував терористичний акт й вбивство мітингувальників. В результаті його дій загинули три активісти, 14 осіб отримали тяжкі тілесні ушкодження, ще 59 — ушкодження середньої тяжкості

Експравоохоронцю інкриміновано організацію, на виконання явно злочинного наказу, терористичного акту, незаконного перешкоджання зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Ексофіцера «Омеги» судитимуть у справі Майдану

Схожі новини