Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ексофіцера «Омеги» судитимуть у справі Майдану

  • 06.09.2021, 18:55
  • 565

За розстріли на Інститутській під час Майдану судитимуть ексбійця «Омеги»

Офіс генерального прокурора скерував до Печерського райсуду столиці обвинувальний акт щодо колишнього офіцера, кулеметника окремого загону спеціального призначення та боротьби з тероризмом «Омега», через його причетність до вбивств учасників акцій протесту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, ексофіцер служив в одній із бригад спеціального призначення управління Північного територіального київського командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ.

«За даними слідства, колишній військовослужбовець спецзагону „Омега“, діючи спільно та погоджено зі співробітниками так званої „чорної роти“ Беркуту, безпосередньо взяв участь у груповому вчиненні терористичного акту — здійсненні пострілів на ураження з вогнепальної зброї по беззбройних учасниках акції протесту на вулиці Інститутській», — йдеться у повідомленні.

За версією слідства, метою таких дій було масове вбивство мітингувальників задля припинення акцій протесту.

«Безпосередньо обвинувачений спричинив кульові поранення двом демонстрантам, які перебували на під’їзній дорозі від Жовтневого палацу та на тротуарі нижче верхнього виходу з метро «Хрещатик», — пояснили в ОГПУ.

При цьому для того, щоб приховати свої обличчя та уникнути кримінальної відповідальності, ексофіцер «Омеги» та колишні співробітники «чорної роти» Беркуту одягнули під шоломи маски-балаклави.

Слідство інкримінує обвинуваченому перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, вчинення терористичного акту, умисні вбивства та замахи на умисні вбивства, а також перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій. У разі, якщо провина ексофіцера буде доведена, йому може загрожувати довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Державного бюро розслідувань.

Читайте також: «Злочин проти державного діяча»: суд зобов’язав Нацполіцію зареєструвати провадження у справі про напад на Порошенка

Схожі новини